Artykuły

Strona główna » Artykuły » Fumigacja – skuteczny i szybki sposób zwalczania szkodników

Fumigacja – skuteczny i szybki sposób zwalczania szkodników

Fumigacja ziół, materiału siewnego i produktów spożywczych

Fumigacja to proces polegający na zwalczaniu szkodników w sposób szybki, skuteczny, a jednocześnie bezpieczny dla środowiska naturalnego. Wieloletnie doświadczenie w zakresie dbałości o jakość surowców roślinnych pomaga nam wprowadzać innowacje, które jeszcze lepiej odpowiadają na potrzeby klientów.

Fumigacja – skuteczny i szybki sposób zwalczania szkodników

Fumigacja jest szeroko wykorzystywana przez różne sektory gospodarki. Zwalczanie szkodników przy pomocy tego procesu znalazło zastosowanie m.in. w budownictwie, transporcie, ochronie zdrowia i sektorze spożywczym. Nieustannie dbając o rozwój technologiczny, oferujemy Państwu fumigację ziół i materiału siewnego, a także fumigację produktów spożywczych. Podczas procesu wykorzystywane jest wysokie ciśnienie, atmosfera beztlenowa i efekt dekompresji.

Fumigację przeprowadzamy z wykorzystaniem dwutlenku węgla. Proces jest w pełni kontrolowany na każdym jego etapie. Potwierdzeniem stosowania się do wysokich standardów dotyczących bezpieczeństwa i higieny produkcji jest uzyskanie certyfikatu HACCP. Kierujemy się zasadami Dobrej Praktyki Wytwarzania (GMP). Uzyskaliśmy również certyfikację IFS, co świadczy o wysokiej jakości i bezpieczeństwie oferowanych produktów. Posiadając prestiżowe certyfikaty branżowe udowadniamy, jak ważna jest dla nas jakość oferowanych produktów i dbałość o klienta.

Jakie zalety niesie zastosowanie fumigacji?

Największym atutem fumigacji jest wysoka skuteczność procesu. Fumigacja pozwala pozbyć się wszelkiego rodzaju owadów i innych szkodników, niezależnie od stadium ich rozwoju. Niszczone są jaja, larwy i dorosłe osobniki. Po przeprowadzonym procesie możemy mieć pewność, że zioła, materiał siewny lub produkty spożywcze, takie jak kawa, herbata, tytoń, orzeszki, kasza czy ryż, całkowicie pozbawione są jakichkolwiek szkodników.

Fumigacja ziół i produktów spożywczych pozwala oferować klientom wysokiej jakości produkty, które są bezpieczne w stosowaniu. Przeprowadzany proces dezynsekcji jest ekologiczny i nie stanowi zagrożenia dla świata przyrody. Co ważne, jest też całkowicie neutralny dla dezynsekowanego produktu. Pozbywamy się więc szkodników zachowując jednocześnie wszystkie walory ziół i produktów spożywczych.

Zwalczanie szkodników z wykorzystaniem fumigacji jest szybkie i efektywne. Proces jest ekologiczny oraz nietoksyczny. Dezynsekowany produkt i jego właściwości pozostają niezmienione. Dzięki fumigacji, do klienta trafia wysokiej jakości produkt, bezpieczny dla zdrowia.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ARTYKUŁY

Przeczytaj także

Cholesterol i trawienie

Karczoch zwyczajny – właściwości i zastosowanie

Kar­czoch zwy­czaj­ny, nie dość że ni­sko­ka­lo­rycz­ny i wspo­ma­ga­ją­cy od­chu­dza­nie, to dzię­ki za­war­to­ści cy­na­ry­ny wpły­wa ko­rzyst­nie na tra­wie­nie, pracę wą­tro­by i

Grypa i przeziębienie

Odporność – jak się bronić przed infekcjami

Okres jesienno-​zimowy to czas zwięk­szo­ne­go za­cho­ro­wa­nia na grypę i prze­zię­bie­nie. Zmien­na po­go­da, mniej słoń­ca, zmia­na diety, mniej­sza ak­tyw­ność fi­zycz­na –

Poznaj

Nasze marki